Tajine informatie

Informatie over het kopen en gebruik van Tajines

RT : Any tips for hotels in Arles, lyon or dijon?

Facebook
Tajine online kopen

De populaire tv-kok Jeroen Meus heeft natuurlijk ook reeds de tajine bovengehaald voor een eenvoudig en vooral zeer lekker tajine gerecht met lamsschouder in zijn programma dagelijkse kost.

dagelijkse kost - jeroen meus - lamsschouder

ingrediënten

de kruiden:
2 theelepels koriander
2 theelepels komijnzaadjes
1⁄2 eetlepel zwarte peperbolletjes
2 teentjes look
1⁄2 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel râs al hânout (kruidenmengsel)
1 stuk gember
olijfolie

het vlees:
800 g lamsschouder (verdeeld in stukken)

de groenten:
2 stengels bleekselder
1 wortel
1⁄2 aubergine
1⁄2 courgette
2 eetlepels gehakte munt
2 eetlepels gehakte koriander
zout

bereiding

de kruiden:
Verhit het koriandergraan, het komijnzaad en de peperbolletjes een paar minuutjes in een steelpan. Zo komen de aroma’s van de kruiden vrij. Zodra de kruiden knisperen, giet je ze in de vijzel. Stamp de kruiden tot een fijn poeder. Voeg de look, het kaneelpoeder en de Râs al Hânout toe. Rasp er de gember over en voeg een scheutje olijfolie toe. Plet alles tot een smeuïge kruidige massa.

het vlees:
Verwarm de tajine voor op het fornuis. (Let op: als je tajine recent in water geweekt werd, zal er flink wat stoom van af komen! Dat is perfect normaal.)

Versnij het lamsvlees in grote dobbelstenen, vergelijkbaar met ons klassiek Belgisch stoofvlees. Doe de stukken lamsvlees in een kom en giet er het kruidenmengsel over. Roer even om.

Giet een scheut olijfolie in de hete tajine en kleur hierin de gemarineerde stukken vlees aan elke zijde.

Voeg vervolgens een beetje water toe en zet het deksel op de tajine. Laat het vlees een kwartier verder garen op een matig vuur.

de groenten:
Maak intussen de groenten schoon en snij ze in grove stukken.

Voeg dan de groenten toe. Leg de hardste groenten in het midden van de schaal (selder, wortel). De zachte groenten leg je aan de rand van de schaal (courgette, aubergine). Laat alles nog een kwartier sudderen. Voeg naar smaak een beetje zout toe.

Controleer of alle groenten gaar zijn. Strooi snippers verse munt en koriander over het gerecht en serveer de stoofschotel aan je tafelgenoten.

Serveer dit gerecht bv. met couscous.

One Response so far.

  1. [...] een tajine met lamsvlees of een vegetarische tajine kan je natuurlijk ook perfect een tajine gerecht met vis [...]


 

Dishlator Iphone ver

Wanneer je op vakantie bent, kan het in traditionele kleine ...

Tajine kruiden: Herb

Naast de rasechte Tajine Ras el Hanout kruidenmix heb je ...

Tajine gerecht met v

Naast een tajine met lamsvlees of een vegetarische tajine kan ...