Tajine informatie

Informatie over het kopen en gebruik van Tajines

Facebook
Tajine online kopen

Dat tajine gerechten niet enkel geschikt zijn voor uitsluitende vlees- of vis-gerechten bewijst Jeroen de Pauw met onderstaande vegetarische tajine.

In onderstaande video kan je stap-voor-stap volgen hoe Jeroen tot deze gezonde vegetarische tajine komt, zodat je dit gerecht nadien zelf ook thuis kan proberen..

Ingrediënten – voor 4 personen
4 wortelen
4 rapen
2 courgettes
3 paprika’s (groen, rood en geel)
2 uien
2 aubergines
1 blik kikkererwten
1 chilipeper
2 tomaten
Solo Vloeibaar
komijn
1 bosje bladpeterselie
1 mespunt harissa
1 doosje zwarte gedroogde Griekse olijven
20 cl water
4 plakjes feta
koriander

Bereidingswijze

Spoel de groenten grondig in koud water. Schil de raapjes en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken.Hak de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes en houd ze opzij als garnituur.

Zet de tajine op het vuur en doe er wat Solo vloeibaar in. Voeg de groentenstukken toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur.

Kruid met zout, komijn, de fijngesneden steeltjes van de bladpeterselie (de blaadjes gebruik je straks als garnituur net voor het opdienen), chilipeper en harissa.

Voeg nu de kikkererwten en de olijven toe aan de tajine. Giet het water over de groentjes en laat alles 20 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Controleer of alle groenten beetgaar zijn en draai dan het vuur onder de tajine uit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de plakjes fetakaas op en zet ze een vijftal minuutjes onder de grill. Neem ze uit de oven als de fetaplakjes mooi bruin zijn.

One Response so far.

  1. [...] een tajine met lamsvlees of een vegetarische tajine kan je natuurlijk ook perfect een tajine gerecht met vis [...]


 

Wereldgerechten: de

Tegenwoordig zie je steeds vaker allerlei verschillende keukens en ...

Tajine-fan bij onze

Ook hier kan je niet ontsnappen aan de Rode Duivels ...

Sofie Dumont en Chri

Keukenchef Sofie Dumont heeft schlagerzanger Christoff proberen overtuigen met een ...