Tajine informatie

Informatie over het kopen en gebruik van Tajines

RT : Any tips for hotels in Arles, lyon or dijon?

Facebook
Tajine online kopen

Een opmerkelijk Belgisch project is de Solarcooker. Een eenvoudig concept waarbij je gaat koken in een zonneoven op basis van de kracht van de zon.

Iedereen weet wel dat je door het bundelen van de zonnestralen je een zeer sterke energiebron kan verkrijgen voor bijvoorbeeld het aanmaken van een kampvuur (of ongewilde het aansteken van een bosbrand). Het is dit concept dat verder is uitgewerkt tot een heuse zonneoven.

De producent/verdeler van de Solarcooker ziet hierin een mogelijke oplossing voor vele Afrikaanse gebieden, waar door het koken op houtvuren er grote problemen ontstaan door ontbossing terwijl er een onuitputtelijk bron van zonne-energie voorhanden is. Een deel van de financiële middelen van de Solarcooker NV wordt dan ook gebruikt om te investeren in zonneovens voor concrete projecten in zuidelijk Afrika.

Door de energiewerking is een solarcooker daarnaast ook ideaal voor het koken met een tajine, daar het een geleidelijke opwarming gaat garanderen en ideaal is om enkele uren rustig in de zon te laten sudderen.

De SolarCookerEco3 is reeds te bestellen vanaf 219€ en kan inderdaad wel eens gaan zorgen voor een grote kookrevolutie in Zuidelijk Afrika, maar ook bij ons (tussen maart en oktober is elke onbewolkte dag perfect om de Solarcooker ook bij ons te gaan gebruiken!).
solarcooker tajine zonneoven


 

Dishlator Iphone ver

Wanneer je op vakantie bent, kan het in traditionele kleine ...

Tajine kruiden: Herb

Naast de rasechte Tajine Ras el Hanout kruidenmix heb je ...

Tajine gerecht met v

Naast een tajine met lamsvlees of een vegetarische tajine kan ...