Tajine informatie

Informatie over het kopen en gebruik van Tajines

Facebook
Tajine online kopen

Bij het 1ste gebruik van een ongeglazuurde tajine zijn er verschillende zaken waarop je moet letten, om een langere levensduur van de tajine te verkrijgen.

Zo dien je deze bij voorkeur eerst 24uur volledig gevuld met water te laten staan. Hiermee ga je voorkomen dat de Tajine reeds bij het eerste gebruik gaat barsten bij blootstelling aan te hoge temperaturen.

Wanneer je je tajine niet zo vaak gebruikt, is het steeds een goede gewoonte om deze eerst gevuld met water een uurtje te laten staan.

Nadat je het water eruit hebt gedaan dien je bij een eerste gebruik de binnenkant in te smeren met zonnebloemolie (zowel de schaal als het deksel) en dit op een zeer zacht vuurtje even te laten opwarmen. Op deze manier kan de zonnebloemolie in de tajine trekken.

Ook na de maaltijd is het belangrijk om zuinig om te springen met de tajine. Je mag deze zeker niet in de afwasmachine steken en dient deze dan ook met de hand af te wassen in warm water met een beetje afwasmiddel. Hierbij hebben de geglazuurde tajines een voordeel, daar deze eenvoudig af te wassen zijn.
tajine eerste gebruik

One Response so far.

  1. [...] reeds werd aangehaald in het artikel omtrent het eerste gebruik van een tajine, dient me ook na de maaltijd met zorg om te springen met de [...]


 

Wereldgerechten: de

Tegenwoordig zie je steeds vaker allerlei verschillende keukens en ...

Tajine-fan bij onze

Ook hier kan je niet ontsnappen aan de Rode Duivels ...

Sofie Dumont en Chri

Keukenchef Sofie Dumont heeft schlagerzanger Christoff proberen overtuigen met een ...